قرارداد اختیار معامله چیست؟

قرارداد اختیار معامله، قراردادی است که در آن خریدار با پرداخت مبلغ معینی این اختیار را به دست می آورد که چنانچه تمایل داشت در تاریخ مشخصی در آینده، کالای مشخصی را به قیمت مشخص با فروشنده معامله نماید و فروشنده در صورت درخواست خریدار ملزم به انجام قرارداد می باشد.

خرید و فروش

قراردادهای اختیار معامله را می توان از طریق سامانه های معاملاتی آنلاین کارگزاری هایی که مجوز انجام معاملات آن را دارند، معامله کرد؛ کارگزاری بانک رفاه کارگران نیز این امکان را به مشتریان ارائه می کند. (برای فعال سازی اختیار معامله باید به صورت حضوری به یکی از شعب کارگزاری مراجعه و مدارک مربوطه را تکمیل کنید)

راه تشخیص نمادهای اختیار معامله

نمادهای اختیار خرید با حرف "ض" و نمادهای اختیار فروش با حرف "ط“ آغاز می شوند و سپس سه حرف از نماد در ادامه آن قرار می گیرد. در توضیح هر نماد اختیار معامله، قیمت اعمال اختیار معامله و تاریخ سررسید آن نیز درج می شود. مانند: اختيارخ شستا۱۲۰۰- 17/07/1401 (ضستا7005)

نمادهای اختیار معامله فعال را چگونه پیدا کنیم؟

نمادهای اختیار معامله فعال را می توان در سایت شرکت بورس اوراق بهادار تهران (tse.ir) بخش اطلاعات بازار - بازار اختیار معامله مشاهده کرد که تصویر زیر، قسمتی از آن را نشان می دهد.

بازار اختیار معامله

 

مزایای قراردادهای اختیار معامله چیست؟

١- اهرم مالی: قراردادهای اختیار معامله این فرصت را برای سرمایه گذاران فراهم می کنند که یک وضعیت را با نقدینگی کمتری مدیریت کنند.

٢- کاهش ریسک: با خرید قرارداد اختیار معامله یک دارایی پایه به جای خود دارایی پایه، ریسک بالقوه سرمایه گذاری کاهش می یابد و زیان معامله محدود به هزینه ای است که برای خرید اختیار معامله پرداخت می شود.

۳-کسب سود از نوسان قیمت سهم: با استفاده از اختیار معامله، شخص می تواند بدون در اختیار داشتن سهم پایه، از نوسان قیمت آن منتفع شود. '

۴- استفاده از مزیت زمانی جهت تصمیمات آتی:' معامله قراردادهای اختیار معامله به سرمایه گذار امکان می دهد با پرداخت درصدی از قیمت سهم، جریان نقدی خرید یا فروش خود را ثابت کند و در زمان باقی مانده تا سررسید، تصمیم مناسب را بگیرد.

 

 

 

 

 

نظر خود را ارسال کنید