آشنایی با فیلترنویسی، مزایا و معایب آن
فیلتر نویسی راهی برای شناخت کامل سهام های بورس
از مهمترین دغدغه های سهامداران، معامله گران و تحلیلگران، بررسی وضعیت لحظه ای سهام شرکت های مختلف، انتخاب سهام مناسب جهت خرید و یا انتخاب زمان مناسب برای فروش سهام با هر استراتژی معاملاتی و سرمایه گذاری اعم از کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است. آیا تا به حال قصد داشته اید که کل بازار را یک جا رصد کنید؟ مثلا بخواهید بفهمید امروز چه سهم هایی از ۵%- تا ۵%+ رفته اند؟ چه سهم هایی صف فروش هستند؟ چه سهم هایی بیش از حجم مبنا معامله شده اند؟ الان در چه سهمی اختلاف بین آخرین معامله و قیمت پایانی بیش از ۳ درصد است؟ و ...
در حال حاضر این کار با راحت ترین شکل ممکن قابل انجام است و شما می توانید به راحتی از طریق وبسایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران به آدرس www.tsetmc.com
این کار را انجام دهید. این شرکت قابلیتی به این سایت در قالب "فیلترنویسی" در بورس، اضافه نموده است که در بخش "دیده بان بازار" می توان به آن دسترسی پیدا کرد. در این بخش شبه کدهایا اسکریپت هایی که دارای یک سری عملگرها و فیلدهای از قبل آماده شده است، قرار دارد که بخشی از نیازهای سفارشی نمودن اطلاعات را فراهم کرده است.
برخی از مزایای استفاده از فیلترنویسی
به کمک فیلترنویسی می توان فیلدهای مورد نیاز نمادها را دسته بندی نمود و به صورت سفارشی درخواست نمایش آنها را داد که بدون شک باعث تجمیع اطلاعات بنیادین و تکنیکال سهام شرکت های مختلف در کوتاهترین زمان ممکن خواهد شد و بدین ترتیب امکان دنبال کردن استراتژی های مختلف معاملاتی بر روی نمادهای سفارش داده شده وجود خواهد داشت. از دیگر مزایای آن استفاده همزمان چند اندیکاتور است به طوری که در صفحه شخصی بطور همزمان مقادیر همه آنها را داشته باشید.
معایب استفاده از فیلتر نویسی
فیلتر نویسی یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه یک محیط اسکریپت نویسی است و بنابراین برای افراد حرفه ای محدودیت هایی دارد. از طرفی امکان یک تست (Test Back) یعنی استفاده از داده های گذشته برای آزمون و خطای استراتژی های معاملاتی بدون آزمون در محیط واقعی وجود ندارد و عملا فقط داده های روزانه در دسترس هستند.