دیدگاه کارشناسان درخصوص ارزندگی صنایع
مآخذ: دنیای اقتصاد تاریخ 1401/05/23
قیمت کامودیتیهای جهانی متاثر از تغییر در نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ایالاتمتحده تعدیل شد و نهایتا منجر به افزایش قیمت کامودیتیها شده است.
همچنین انتشار گزارشی از کاهش تورم ایالاتمتحده (که بر تصمیمات افزایش نرخ بهره فدرالرزرو اثرخواهد داشت) بر شاخص دلار اثر کاهشی داشته و کامودیتیها را افزایش داد. با توجه به اینکه بخش مهمی از بازار سرمایه ایران کامودیتیمحور و صادراتمحور است؛ از این موضوع اثرپذیری زیادی دارد.
روند کاهشی نرخ بهره بینبانکی از ابتدای مرداد ماه میتواند منجر به کاهش نرخ بهره و ورود پول از داراییهای بدونریسک به بازار سهام شود نیز یکی از تحولات مثبت اخیر در محیط اقتصاد کلان بوده است.
ممکن است با به نتیجهرسیدن توافق برجام، کاهش قیمت اندکی در نرخ دلار آزاد و بهتبع آن کاهش در نرخ دلار نیمایی نیز با درصد کمتری رخ دهد.
در بررسی سایر عوامل اثرگذار بر روند بازار بورس ایران میتوان به کاهش قیمت جهانی نفت که منجر به ریزش کرکاسپرد پالایشیها میشود اشاره کرد، اما این کاهش قیمت نفت بادوام نخواهد بود؛ چراکه بحران انرژی در حالحاضر نیز وجود دارد و احتمالا در آینده افزایش داشته باشد.
صنعت پالایشگاهی یکی از صنایع سودساز در سالجاری خواهد بود. این صنعت امسال عملکرد خوبی خواهد داشت و سود بهتری نسبت به سالگذشته به ثبت میرساند.
با بررسی گزارشهای فصلی و عملکرد ماهانه صنایع پالایشگاهی و بسیاری از فلزات با توجه به اصلاح قیمتی شدیدی که داشتهاند میتوان گفت که p / e کمتر از پنج دارند.
صنعت بانکی علاوهبر اثرپذیری اخبار مثبت برجامی، عملکرد خوبی را نیز به ثبت رساندهاست.
در بین صنایع معروف به برجامی خودرو همچنان زیانده است و در گروه حملونقل نیز تنها یکنماد عملکرد خوبی داشته است.
عرضه خودرو در بورسکالا هم به نفع تولیدکننده و هم مردم است و از آن جهت که به افزایش قیمت و شفافیت و سودآوری شرکتهای خودروساز منجر میشود، اهمیت بسزایی دارد. چرا که با تغییر در نحوه فروش خودرو، خودرو به قیمتی بالاتر از قیمت کارخانه به فروش میرسد و خریداران نیز ارزانتر از قیمت بازار آزاد توان خریدارای خودرو را خواهند داشت.