راهنمای صندوق سرمایه گذاری توسعه اعتماد رفاه
صندوق سرمایه گذاری به زبان ساده
به طور خلاصه کار صندوق ها این است که مبالغ کوچک را جمع آوری میکنند و این سرمایه جمع شده را به صورت تخصصی در بازار سهام تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار سرمایه گذاری میکنند. هر سودی که از بابت این فعالیت حاصل شد به نسبت سهم هر سرمایه گذار تقسیم می شود. مدیر صندوق هم بابت فعالیت حرفه ای کارمزد دریافت می کند.
صندوق سرمایه گذاری «در سهام» توسعه اعتماد رفاه
به صندوقهایی «در سهام» اطلاق میشود که حداقل ۷۰ درصد سبد داراییهایشان سهام شرکتهای بورسی باشد. صندوق سرمایه گذاری توسعه اعتماد رفاه یک صندوق در سهام است؛ میتواند گزینه ای جذاب برای افرادی باشد که قصد سرمایهگذاری در بورس را دارند اما نمی خواهند شخصاً درگیر معامله سهام شوند.
سهولت در سرمایهگذاری:ثبت نام و سرمایه گذاری غیرحضوری
ثبت نام در این صندوق به صورت آنلاین انجام می پذیرد تنها کافی است شماره حساب بانک رفاه کارگران داشته باشید؛ به یاد داشته باشید حتما باید ثبت نام و احراز هویت سجام را انجام داده باشید.
به منظور راهنمای ثبت نام و احراز هویت سجام در اینجا کلیک کنید.
ارتباط صندوق توسعه اعتماد رفاه و بانک رفاه کارگران
موسس این صندوق توسعه اعتماد رفاه است که براساس مجمع 1400/11/23 و تاییدیه سازمان بورس و اوراق بهادار به شماره 122199693 ترکیب دارندگان واحد های ممتاز صندوق سرمایه گذاری توسعه اعتماد رفاه تغییر یافت، اما مدیریت آن بر عهده شرکت کارگزاری بانک رفاه میباشد؛ این کارگزاری یکی از شرکت های تابعه بانک رفاه کارگران است که تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت میکند.
آشنایی با برخی اصطلاحات ضروری
- واحد: کمترین میزان سرمایه گذاری در صندوق یک واحد است؛ به عنوان مثال در تاریخ 1401/03/02 قیمت صدور هر واحد ۵۲۰,۱۰۴ ریال بوده است. سرمایه گذاری در صندوق ضریبی از واحد است.
- صدور: به فرآیند واریز وجه و درخواست خرید تعداد مشخصی واحد گفته میشود.
- ابطال: هر زمان مشتری درخواست بازپرداخت پول سرمایه گذاری شده را داشته باشد، اصطلاحاً درخواست ابطال واحد کرده است.
- NAV (Net Asset Value): نشان دهنده ارزش خالص دارایی هر یک از واحد های صندوق است و در پایان هر روز کاری مشخص میشود.
ثبت نام در صندوق
ازکجا شروع کنم ؟
اگر انتخاب شما برای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری توسعه اعتماد رفاه است، اولین توصیه ما به شما سرمایهگذاران محترم مطالعه امیدنامه و اساسنامه صندوق می باشد که می توانید با مراجعه به تارنمای صندوق به نشانی www.trfund.ir و منوی "درباره صندوق" به آن ها دسترسی پیدا کنید؛ تمام دارایی این صندوق در سهام پذیرفته شده در بورس یا فرابورس سرمایهگذاری میگردد.
- همچنین به منظور آشنایی با فرآیند صدور و ابطال اینترنتی حتماً راهنمای مربوطه را مطالعه کنید، این راهنما در آدرس زیر در دسترس است:
پنل بالایی وبسایت صندوق ----> راهنما صدور و ابطال اینترنتی
چگونه می توانم در صندوق سرمایه گذاری کنم؟
الف) ثبت نام آنلاین (غیرحضوری)
سرمایه گذاران می توانند با مراجعه به تارنمای صندوق(www.trfund.ir) و با استفاده از گزینه "ثبت نام"، اقدام به تکمیل اطلاعات فردی، بانکی (حساب بانک رفاه کارگران) خود نمایند. به یاد داشته باشید حتما باید ثبت نام و احراز هویت سجام را انجام داده باشید، جهت راهنما و ثبت نام و احراز هویت سجام اینجا کلیک کنید. در پایان هر روز کاری، استعلام، احراز هویت و تایید اطلاعات بارگذاری شده در پروفایل شخصی سرمایهگذار توسط مدیر صندوق به شکل غیرحضوری انجام میشود، روز کاری بعد از ثبت نام، سرمایهگذاران میتوانند از مسیر زیر نام کاربری و رمز عبور دریافت نمایند:
گزینه "ورود" سپس گزینه" فراموشی رمز عبور " را انتخاب کرده پس از آن گزینه " بازیابی کلمه عبور با استفاده از شماره تلفن همراه" را انتخاب نمایید. پس از انجام مراحل ذکر شده شماره ملی خود را وارد نمایید و کد تایید ارسال شده به تلفن همراه خود را در قسمت مربوطه وارد کرده و به مرحله بعد بروید. در این مرحله نام کاربری شما نمایان شده و خودتان می بایست با استفاده از نکات امنیتی رمز عبور برای خود تعریف نمایید.
- سرمایهگذاران حقیقی خارجی لازم است تا علاوه بر داشتن کد فراگیر اتباع خارجی، تصویر مجوز سرمایه گذاری و گذرنامه خود را نیز طی فرآیند ثبت نام و در قسمت اطلاعات فردی بارگذاری نمایند.
- برای آن دسته از سرمایهگذارانی که مایل به ثبت نام و سرمایهگذاری در صندوق به صورت غیرحضوری و از طریق تارنمای صندوق میباشند، دارا بودن حساب در بانک رفاه کارگران الزامی میباشد.
ب) ثبت نام حضوری
آن دسته از سرمایه گذارانی که مایل به ثبت نام حضوری می باشند میتوانند با مراجعه به واحد پذیرش صندوق به نشانی تهران- شهرک غرب - بلوار دادمان - خیابان فخار مقدم- نبش بوستان دوم غربی - پلاک 2.2 - طبقه اول یا هر یک از شعب صندوق اقدام به ثبت نام حضوری نمایند.
سرمایهگذاران می توانند با مراجعه به تارنمای صندوق و مسیر زیر نیز به لیست شعب دسترسی یابند:
درباره صندوق ---- > شعبه های صندوق
پس از ثبت نام چگونه نام کاربری و رمز عبور تهیه کنم؟
سرمایه گذار محترم، شما می توانید روز کاری بعد از ثبت نام به تارنمای صندوق مراجعه کرده و از طریق بخش "ورود" گزینه " فراموشی رمز عبور " را انتخاب کرده سپس گزینه " بازیابی کلمه عبور با استفاده از شماره تلفن همراه" را انتخاب نمایید.
پس از انجام مراحل ذکر شده شماره ملی خود را وارد نمایید و کد تایید ارسال شده به تلفن همراه خود را در قسمت مربوطه وارد کرده و به مرحله بعد بروید. در این مرحله نام کاربری شما نمایان شده و خودتان می بایست با استفاده از نکات امنیتی کلمه عبور برای خود تعریف نمایید.
واریز وجه و درخواست صدور
آیا صندوق درگاه پرداخت آنی دارد؟
بله، سرمایه گذاران می توانند از درگاه پرداخت آنی صندوق جهت واریز وجه تا سقف اعلامی از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدام نماید(در حال حاضر هرکارت 500 میلیون ریال در شبانه روز). لازم به ذکر است تسویه وجوه از طریق سامانه شاپرک با یک روز تاخیر صورت میگیرد بنابراین صدور واحد از طریق درگاه پرداخت با یک روز تاخیر انجام میشود.از کدام شماره حساب جهت واریز مبلغ سرمایه گذاری استفاده کنم؟
آیا امکان استفاده از سامانه پایا به منظور واریز وجه وجود دارد؟
بله، امکان واریز از طریق پایا و ساتنا به حساب صندوق وجود دارد.
آیا پس از واریز وجه به حساب صندوق نیاز به بارگذاری فیش واریزی در پروفایل من می باشد؟
بله، سرمایه گذاران محترم موظفند پس از واریز وجه به حساب اعلامی صندوق (به پاسخ سوال قبل مراجعه شود)، علاوه بر ثبت شماره فیش یا شماره پیگیری واریز، اقدام به بارگذاری تصویر فیش واریزی نمایند.
صدور یا ابطال واحدهای سرمایه گذاری من با چه نرخی انجام میپذیرد؟
درصورتی که تا قبل از ساعت 16 درخواست صدور و ابطال واحدهای سرمایه گذاری ثبت گردد، با نرخ خالص ارزش دارایی هر واحد سرمایه گذاری(NAV) یک روز کاری بعد از ثبت درخواست صورت میپذیرد و درخواست های بعد از ساعت 16 با نرخ دو روزکاری بعد انجام خواهد شد. با توجه به اینکه صدور به نرخ روز بعد از واریز وجه انجام میشود حداقل 5 درصد وجه بیشتری واریز نمایید، مابقی پول در قالب تتمه صدور طی حداکثر 2روز کاری به حساب شما باز میگردد.
در صورت واریز به شبای صندوق، به دلیل تسویه سیستم بانکی که با یک روز تاخیر انجام میشود به مراحل فوق یک روز اضافه میگردد.
فیش واریزی و درخواست صدور حتما بایستی در یک روز در وبسایت بارگذاری گردد.
- مثال واریز با فیش بانکی: فردی وجه خود را از طریق فیش بانکی از شعبه بانک به حساب صندوق در تاریخ 1399/02/07 واریز کرده است، درخواست وی 2 روز کاری بعد یعنی 1399/02/09 تایید میگردد اما نرخ تایید، قیمت صندوق در روز 1399/02/08 است.
- مثال واریز به شبای صندوق: فردی وجه خود را از طریق شبا به حساب صندوق در تاریخ 1399/02/07 واریز کرده است، درخواست وی 3 روز کاری بعد یعنی 1399/02/10 تایید میگردد و نرخ تایید، قیمت صندوق در روز 1399/02/09 است.
- روزهای کاری صندوق شنبه تا چهارشنبه، 8 الی 16 می باشد. بدیهی است درخواست صدور یا ابطال در روزهای غیرکاری یا تعطیل رسمی، به مثابه ثبت درخواست مربوطه در اولین روز کاری پس از آن می باشد.
چه زمانی مطمئن شوم درخواست من به صندوق رسیده و در فرآیند صدور قرار گرفتهاست؟
اگر در لیست درخواستهای خود وضعیت انتظار را مشاهده کردید یعنی درخواست شما به سیستم صندوق رسیده و پس از طی فرآیند به صورت خودکار برای شما صدور انجام میگردد. همانند تصویر زیر:
منظور از واریزی بابت " تتمه صدور واحدهای سرمایه گذاری " چیست؟
پس از تعیین نرخ صدور هر واحد سرمایه گذاری، مابه التفاوت مبلغ واریزی سرمایهگذار با مجموع مبلغ واحدهای سرمایهگذاری صادرشده، که پایین تر از نرخ صدور یک واحد سرمایه گذاری باشد حداکثر ظرف 2 روز کاری از تاریخ درخواست به حساب سرمایه گذار واریز میگردد.
درخواست ابطال
آیا در صورت ابطال واحدهای سرمایه گذاری در صندوق ، مشمول جریمه می شوم؟
در صورتی که سرمایه گذاران واحد های سرمایه گذاری خود را قبل از 90 روز ابطال نمایند، بر اساس امیدنامه صندوق مشمول جریمه ای به شرح زیر میگردند:
پس از ابطال واحدهای سرمایه گذاری ، چند روز بعد می توانم وجه حاصل از آن را دریافت کنم؟
واریز وجه حاصل از ابطال واحدهای سرمایه گذاری صندوق ، حداکثر ظرف 7 روز کاری از تاریخ درخواست انجام میپذیرد.
آیا جهت صدور یا ابطال واحدهای سرمایه گذاری ، کارمزدی از من دریافت می شود؟
بله، کارمزد صدور و ابطال واحدهای سرمایه گذاری صندوق ، مبلغ 20،000 ریال به ازای هر درخواست میباشد.
سایر سوالات
چگونه می توانم به سوابق عملکرد صندوق دسترسی داشته باشم؟
سرمایه گذاران می توانند از طریق مراجعه به تارنمای صندوق، سوابق عملکرد صندوق از جمله سوابق قیمت دارایی ها، ترکیب و خالص ارزش دارایی های صندوق را مشاهده نمایند.
سرمایه گذاران می توانند از طریق مراجعه به تارنمای مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران به نشانی www.fipiran.com
عملکرد صندوق در بازه های زمانی مختلف را با عملکرد سایر صندوق های سرمایه گذاری در سهام مقایسه نمایند.
آیا امکان استفاده از سامانه پایا به منظور واریز وجه وجود دارد؟
بله، امکان واریز از طریق پایا و ساتنا به حساب صندوق با شناسه واریز(کد ملی)وجود دارد.